Гречана крупа має високу харчову цінність (завдяки вмісту білка і вітамінів). Гречка відноситься до безглютенових культур, що дозволяє вводити даний вид в прикорм з 4 місяців життя. Каша містить 12 вітамінів, залізо і йод.
Важливо відзначити, що готуючи цю кашу на воді або овочевому відварі, її можна давати дітям, що мають непереносимість білків коров'ячого молока і молочного цукру (лактози).
Може використовуватися в раціоні з 4 місяців. Спосіб приготування: Змішайте 3 ст. л. пластівців (20 г) з 150 мл кип'яченого молока температурою 50-60 ° С. Годуйте дитину тільки свіжоприготованою кашею. Ретельно закривайте пакет, зберігайте розкриту упаковку не більше 3 тижнів. Кашу також можна приготувати з грудним молоком, сумішшю, соком, овочевим відваром, водою.